Velkommen til min nye blogg!

Dette er min lille myldreplass for det jeg arbeider med og brenner for.

tirsdag 21. september 2010

Tur til Ytre Hvaler Nasjonalpark









Ikke alt er idyll i skjærgården.

Søndag den 19 sep. 2010 arrangerte NOF.avd. Østfold båttur med M/S Olava fra Skjærhallen/Hvaler og ut i Ytre Hvaler Nasjonalpark.Solen skinte fra en klar himmel og vinden blåste minimalt. Turen startet fra Skjærhallen,vi passerte Homlungen fyr, så videre ut til Torbjørnskjær fyr,så til Heia og inn til Tisler, før turen gikk tilbake til utgangs punktet. Det var havblikk da vi startet turen,men når vi kom utaskjær´s var dønningene store og vi fikk virkelig testet oss når det gjalt å holde seg på beina.Vi fikk se en del sel, Ærfugel og div. måket, men høydepunktet var da vi så to Havsuler som kom flygende forbi.På grund av de store dønningene og urolig sjø var forholdene for å se etter fugl ikke optimale.Å stå og se i kikkert eller å fotografere når det gynger opp og ned som i en berg og dalbane er neimen ikke lett. Etter 3 timer var vi tryggt tilbake på Skjærhallen.Konklusjonen på turen må bli Mg+
NB!Hvis dere skulle ta turen innom Hvale og Skjærhallen vil jeg på det sterkeste anbefale en tur med M/S Olava.

fredag 17. september 2010

Svalbard i B/W

















Et tilbakeblikk fra turen til Svalbard i månedskifte juni/juli i B/W. Svalbard byr på enorme fotomuligheter. Vi fikk desverre ikke se isbjørn og hvalross som vi hadde håpet på,men det var så mye annet spennende å se og fotografere, så turen var til de grader vellykket uansett.Her er et knipe bilder fra turen laget på min måte.

mandag 13. september 2010

Brushaner på Øra











Det går utvilsomt mot høst og mørkere tider.Øra naturresevat får under fugletrekket til sørlige breddegrader besøk av mange forskjellige fuglearter, og da blir det en selvfølge at jeg må følge med på hva som dukker opp.For å komme ut til reservatet og det flotte fugletårnet må man kjøre igjennom Frevar forbrennings anlegg´s område, som består av store,store mengder søppel av ymse slag.Ikke noe vakkert syn !!! Halvveis på veien ut til tårnet, hvor lagringsplassen for det såkalte rene avfallet/komposten blir lagret et år, har det oppstått en dam på ca. 150 kvadratmeter.
Denne dammen har fått besøk av brushaner fra nordlige breddegrader på vei sørover til varmere strøk.På det meste har jeg observert 25 Brushaner som jakter på mat i denne spesiele og ikke så innbydende dammen.Jeg får håpe at disse vakkre og spesielle fuglene og alle de andre fugleslagene som benytter dammen som spisested overlever. Bildene av Brushanene er tatt i denne dammen over noen dager under forskjellige lysforhold.
NB!Øra naturreservat er apsolutt et sted å anbefale å besøke hvis dere tilfeldigvis skulle være i Fredrikstad område!!!