Velkommen til min nye blogg!

Dette er min lille myldreplass for det jeg arbeider med og brenner for.

tirsdag 21. september 2010

Tur til Ytre Hvaler Nasjonalpark

Ikke alt er idyll i skjærgården.

Søndag den 19 sep. 2010 arrangerte NOF.avd. Østfold båttur med M/S Olava fra Skjærhallen/Hvaler og ut i Ytre Hvaler Nasjonalpark.Solen skinte fra en klar himmel og vinden blåste minimalt. Turen startet fra Skjærhallen,vi passerte Homlungen fyr, så videre ut til Torbjørnskjær fyr,så til Heia og inn til Tisler, før turen gikk tilbake til utgangs punktet. Det var havblikk da vi startet turen,men når vi kom utaskjær´s var dønningene store og vi fikk virkelig testet oss når det gjalt å holde seg på beina.Vi fikk se en del sel, Ærfugel og div. måket, men høydepunktet var da vi så to Havsuler som kom flygende forbi.På grund av de store dønningene og urolig sjø var forholdene for å se etter fugl ikke optimale.Å stå og se i kikkert eller å fotografere når det gynger opp og ned som i en berg og dalbane er neimen ikke lett. Etter 3 timer var vi tryggt tilbake på Skjærhallen.Konklusjonen på turen må bli Mg+
NB!Hvis dere skulle ta turen innom Hvale og Skjærhallen vil jeg på det sterkeste anbefale en tur med M/S Olava.

4 kommentarer:

 1. Hei og takk for en fin tur på søndag!
  Fin stemningsrapport du har lagt ut. Det var ganske mektig å runde så tett opptil Torbjørnskjær med den store ferga. Det ble jo ikke så mye fugl, jeg fikk engang med meg havsulene (jeg så imidlertid en del av dem på Runde i sommer). Det motivet jeg kunne tenkt meg og gjort mer ut av var de svarte og hvite villsauene på Tisler. Får pøve å komme meg ut dit når sommeren er tilbake.
  En flott tur var det, og jeg melder meg nok på igjen når NOF Østfold drar til sjøs neste gang.

  Stein

  SvarSlett
 2. Hei Stein
  Takk for en fin tur.Ja,jeg var mektig imponert over kapteinen på M/S Olava
  og hvordan han manøvrerte ferga imellom alle de skjæra som var i området vi seilte.Gikk du glipp av de to Havsulene som passerte oss like før vi kom til Torbjørnskjær! Det skjedde så fort at at jeg tror vi bare var noen få ombord som fikk det med oss.Sauene på Tisler kan bli et fint foto objekt ved senere anledning,uten tvil.Kansje vi framover kan få til en fototur sammen,det hadde vært hyggelig.
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 3. Hei igjen!
  Ja, har lenge tenkt på en tur til Tisler og også Søndre Søster. Tar gjerne en fototur med deg til neste år.
  Stein

  SvarSlett
 4. Friske flotte bilder Kai Edvard, skulle gjerne blitt med på den turen :D

  SvarSlett