Velkommen til min nye blogg!

Dette er min lille myldreplass for det jeg arbeider med og brenner for.

søndag 20. februar 2011

Oljekatastrofen Ytre Hvaler Nasjonalpark

De fleste har vel fått med seg nyhetene om oljekatastrofen like ved Ytre Hvaler Nasjonalpark,så noe særlig mere utdyping av hendelsen er vel ikke nødvendig.Jeg har bare en liten ting å tilføre som jeg ikke synes har kommet fram i media.Det er at vi kan takke den Svenske kystverket "coast Guard" for deres raske tilstedeværelse ved ulykken.Da jeg og en kamerat kom ut til havaristen på morgenen den 18 februar klokken 7.40 nesten 10 timer etter ulykken, ble vi møtt av det Svenske kystverkets overvåkningsfly som allerede hadde overvåket og registrert oljen som hadde rent ut fra skipet,pluss at et skip fra det svenske kystverket hadde jobbet på spreng i flere timer med å ta opp tungoljen som hadde lekket ut.Aktiviteten fra Norsk side var ikke kommet riktig igang ennå,flaut for den Norske rike oljenasjonen!!!!! En stor takk til det Svenske broderfolket for at de var så raskt ute når katastrofen var et faktum!!!!Det hadde stor betydning for fugler og naturen.Her kommer en liten serie bilder fra den 18 februar.
Et lite hint til dere som er interessert i kart over skip og hvor i havet de befinder seg,gå inn på www.marinetraffic.com/ais/no og få full oversikt.6 kommentarer:

 1. Fortunately the accident could be contained quickly... I hope nature can recover by itself.
  Unfortunately such disasters are not uncommon here, every year we see this kind of disaster on the news.
  Great shots Kai!
  Have a good new week! ;-)

  SvarSlett
 2. Tack för rapporten Kai Edvard, och tack för berömmet till den svenska kustbevakningen. Men det är såklart sorgligt att sådant skall behöva hända med stora katastrofer för naturen som följd.
  Hoppas det går att begränsa skadan för fåglarna och naturen.

  SvarSlett
 3. Kai Edvard, jeg har ventet på din reportasje!
  I Norge har vi lange tradisjoner for ikke å bruke penger på vedlikehold og sikkerhet. Det blir billigere slik, ihverfall inntil det skjer noe. Jeg registrerte også rask hjelp fra svensk side. Og samtidig at Norge i Oslofjordområde ikke har oljeberedskap å snakke om. Det tok seks timer å få ut noen få meter med lenser, selv om sjøen lå blank. 800 meter lenser var lagret på Øra, 15 minutter unna med rask båt.

  Men, nå skjer det forhåpentlig noe.
  Leden må merkes og losplikten utvides. Og en troverdig oljeberedskap må etableres i Oslofjordområdet.

  Det er fint med gode naboer, men av og til har de nok med seg selv.

  SvarSlett
 4. Det er fint med gode naboer. Det er helt forferdelig med slike katastrofer. Jeg skulle ønske at de stor skipene skulle gått langt til havs jeg. Flotte bilder du har fått av katasrofen og aktivitetene. Håper det går bra med oppryddingen.

  SvarSlett
 5. Fæle greier dette og tenker på alle fuglene. Veldig godt dokumentert.

  SvarSlett
 6. Lucia: Thanks for a nice feedback, nature is under pressure worldwide!
  Lasse,Stein,Hilda og Anne,takk for at kommentarer på min repotasje!!!
  Kai Edvard

  SvarSlett