Velkommen til min nye blogg!

Dette er min lille myldreplass for det jeg arbeider med og brenner for.

onsdag 1. desember 2010

Egretthegre 30nov. 2010 Fredrikstad

Østfold,Fredrikstad tirsdag 30 november 2010 i minus 12 kuldegrader og nordøstlig kuling styrke 14, skulle jeg og en kamerat Åge Sten få oppleve å se og fotografere en Egretthegre i bitende vinterkulde i Øra  natur reservat.Åge Sten hadde sett Egretthege flere ganger før da han har over 50 års erfaring som ornitolog men aldri på vinteren, men for meg var det aller første gang.Dette er helt "mot normalt" som Leif Juster pleide å si.Normale observasjoner i Norge av denne sjeldene fuglen som hører hjemme i langt varmere strøk rundt middelhavet å så gar helt i Afrika, pleier å være på våren og ikke i vinterhalvåret slik som vi var heldige å få oppleve.Dette var julekvelden og mere til for oss som er glad i natur og fugler. Her kommer en bildeserie fra opplevelsen.:O))
6 kommentarer:

 1. Hei Kai
  Skikkelig bra bilder og morsom opplevelse, for nøyaktig 1 år siden, 30.11.2009, hadde jeg en silkehegre i Bjerkreim, da var det rundt 0 grader og temperaturen sank de neste dagene, silkehegren var i området fra Bjerkreim til Sola, ble sist sett 16.12, så det er tydelig vinteren kan overraske med "eksotiske" sjeldenheter, selv om kulden er påtrengende. :-)! (Hilse fra Rita)
  dns

  SvarSlett
 2. Du verden, så flott og så fin og hvit den er. Må ha vært en stor opplevelse.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg skjønner at dette var som julekvelden. Dere var heldige. Så fin den var. Stilig at du har fått flyve bilder. Jeg får trøste meg med gråhegren her på Nordmøre.

  SvarSlett
 4. Fina bilder du fått av denna sällsynta fågel här på våra breddgrader. Hur klarar den vintern tror du? Drar den söderut med rask fart nu eller stannar den ?
  mvh/Lasse
  P.S Tack för din fina kommentar på min blogg !

  SvarSlett
 5. Hei alle sammen takk for hyggelige tilbakemeldinger!!!!
  dag normann:B.T. har fortalt meg om Silkehegren og jeg vet nå akkurat hvordan dere følte det der og da,en unik og fantastisk opplevelse for oss dette.Du må hilse så mye til Rita(som har blitt fuglegal) fra meg,og jeg håper at vi kan møtes en gang utover.Det hadde vært kjekt!!!!!!!!!!!

  Anne:Det var en kjempe opplevelse og få oppleve noe slikt,Skjer nok bare en gang i livet tror jeg,men jeg håper på flere!!!!!

  Hilda: Ja det var julekvelden :O) Gråhegre er jo også en fin fugl å fotografere.Samme dag som Egretthegren hadde vi 8 stk. Gråhegre.Neimen ikke bare, bare å få bra bilder av av disse,de er jo sky som bare det!!!

  Lasse:Jeg tenkte også på hvordan den vil takle kulde og kald vinter slik det er nå,men mest sansynelig vil den legge kursen sydover å komme seg ned til varmere strøk.Jeg tror ikke at den stannar her hvor vi bor stort lengere en den måste.En slik vakker skapning håper jeg overlever!
  Takk også til deg for fine tilbakemeldinger!!!!

  SvarSlett
 6. Fantatisk flotte hegrebilder Karl-Edvard, og så flott lys det også er her. Herlig :)))))

  SvarSlett